Inspiratie

Wat is de LOMD?

LOMD staat voor De Landelijke Omgevingsmanagementdag, georganiseerd door Platform Omgevingsmanagement (POM). Sinds 2011 vindt deze netwerkbijeenkomst jaarlijks plaats, met ruim 500 deelnemers en verschillende sprekers. Tijdens dit evenement staat de ontwikkeling van het vak omgevingsmanagement centraal en dit wordt dan ook aan de hand van een specifiek thema besproken. Er wordt zowel besproken welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden, als wat er wordt verwacht in de toekomst en daarnaast worden er inspirerende visies en verhalen gedeeld.

Lustrumeditie LOMD 2021

 In 2020 zou eigenlijk de grote lustrumeditie van De LOMD plaatsvinden. Helaas heeft de coronacrisis roet in het eten gegooid. Er vond een digitale editie plaats met als thema ‘Omgevingsmanagement in coronatijd’. Er werden nieuwe inzichten gedeeld met betrekking tot de coronacrisis, waaronder: blijf écht verbonden met je stakeholders en zorg dat je je niet té snel wilt aanpassen aan een nieuwe situatie. Ook werd de focus gelegd op wat er wél verandert na de coronacrisis.

Dit jaar, 2021, gaat het wel écht gebeuren. De lustrumeditie! Met maximaal 400 fysieke deelnemers, maar ook de mogelijkheid tot digitale deelname, vindt de LOMD weer plaats. Dit jaar op 4 oktober in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch, met het thema ‘Open vizier’. Een mooi thema dat past bij het vak. We staan als omgevingsmanager open voor de input en meningen van anderen en dienen als de ogen en oren van de omgeving. Met wie hebben we te maken, wat zijn hun belangen en hoe kunnen we daarop inspelen?

Hoe ziet de LOMD eruit?

Iedereen kan zich aanmelden voor de LOMD. Vanaf 9 uur ’s ochtends komen alle deelnemers bijeen en begint het dagprogramma. De hele dag door wordt er kennis gedeeld door middel van pitches, workshops, masterclasses en een plenair programma. Ieder jaar is er een dagvoorzitter die de gehele dag leidt en aan elkaar praat. Dit jaar is dat cabaretier, presentator en schrijver Dolf Jansen. Deelnemers van de papers & pictures ‘competitie’ verzorgen de pitches. Als deelnemer kun je een stuk of foto insturen, passend bij het jaarthema. De jury kiest op basis van bepaalde criteria de beste drie inzendingen, waarna alle aanwezigen op de LOMD als publieksjury een winnaar kiezen op basis van de pitch.

De dag wordt afgesloten met een feestelijk diner, muziek en een gezellige borrel. Een dag die je niet wilt missen!

Plan een demo

Wij laten u graag alle ins en outs van de Omniom omgevingsapp zien tijdens een persoonlijke demo.