Inspiratie

Waarom een omgevingsapp inzetten?

Een omgevingsapp -ook wel bouwapp genoemd- is een app om de omgeving te betrekken bij een bouw- of infraproject. Met een omgevingsapp zend je informatie en houd je zo de omgeving betrokken. Met sommige meer geavanceerde omgevingsapps kan je ook de interactie opzoeken met de omgeving, zodat zij ook daadwerkelijk betrokken zijn en zich gehoord voelen. Functies waar je dan aan moet denken zijn enquêtes, statistieken en zelfs in meerdere talen je informatie aanbieden.

Wat kan je met een omgevingsapp?

De meeste omgevingsapps kunnen heel veel. Algemene functies:

 • Berichten plaatsen op een tijdlijn, zodat je jouw stakeholders op de hoogte kan houden over hoe jullie project verloopt.
 • Foto’s toevoegen, zodat je stakeholders zien hoe het project vordert.
 • Pushberichten sturen bij noodgevallen of belangrijke mededelingen.
 • Direct bellen met de omgevingsmanager of uitvoerder.
 • Planning toevoegen, zodat jouw stakeholders weten hoelang een project nog duurt.
Voordelen van een omgevingsapp

Uiteraard kan je ook op de traditionele manier je stakeholders benaderen. Bijvoorbeeld met een bewonersbrief of een projectpagina op een website. Nadeel is dat deze manier van communiceren nogal eenzijdig is. Het is alleen zenden. Met een brief en projectpagina op een website informeer je de omgeving, maar je hoort verder niet wat er leeft. Als je een omgevingsapp met interactieve mogelijkheden gebruikt, dan heb je gauw helder wat er speelt bij je stakeholders. Met die informatie kan je bijsturen en zorg je voor een écht tevreden omgeving. Dit zorgt voor minder ruis in de uitvoering en een goede relatie met de opdrachtgever.

Met een omgevingsapp ben je dus verzekerd van een tevreden omgeving. Andere voordelen van inzet van een omgevingsapp:

 • Meer rust op de werkvloer. Het projectteam hoeft zich nog maar beperkt bezig te houden met ad hoc problemen vanuit de omgeving. Je stelt namelijk in het begin van het project de oorzaken van ontevredenheid vast. De app maakt helder welke problemen je kan oplossen. Zo doorloop je met elkaar op een prettige manier het project. Een omgevingsapp geeft dus rust.
 • Kosten besparen. Doordat er rust is kan het projectteam meer sturen op reguliere zaken, zoals planning en het bieden van kwaliteit. Daardoor werkt het projectteam efficiënter en effectiever, én bespaar je geld.
 • Professionele uitstraling. Kom goed voor de dag bij het publiek en opdrachtgevers met een omgevingsapp met een professionele uitstraling. Zeker met een eigen bedrijfsapp draag je bij aan een positief imago van jullie bedrijf.
Omniom

Omniom heeft zijn eigen omgevingsapp. Deze app is ontwikkeld door en voor omgevingsmanagers. Een halfjaar voltijds programmeren heeft een omgevingsapp opgeleverd met unieke kenmerken, zoals:

 • Statistiekendashboard. Daarin te gebruiken 21 parameters, zodat je allerlei zaken kan meten en zichtbaar kan maken voor jouw projectteam en je opdrachtgever.
 • Meertaligheid. Veel stakeholders die de Nederlandse taal niet machtig zijn? Bied dan je berichten in bijvoorbeeld het Engels of Duits aan.
 • Chatgesprekken. We hebben een chatfunctie toegevoegd waarmee stakeholders direct contact kunnen zoeken met de beheerder van de omgevingsapp.

Belangrijkste onderscheidend vermogen van de Omniom omgevingsapp is de gebruiksvriendelijkheid. De app is intuïtief in gebruik voor zowel de gebruiker als de beheerder. We werken iedere week aan het nóg gebruiksvriendelijker maken van onze app.

Zelf ook Omniom proberen?

Wil je zelf ook onze Omniom omgevingsapp proberen? Klik op onderstaande knop en maak vrijblijvend een account aan. Ook houden we je graag op hoogte van de ontwikkelingen in omgevingsmanagement met onze nieuwsbrief. Inschrijven? Vul je e-mailadres in onderaan op de pagina en klik op aanmelden.

Uw Omniom account aanvragen

U kunt vrijblijvend een account aanvragen en de beheeromgeving van de Omniom app verkennen.

Let op! Zoekt u de Omniom App om projecten in uw buurt te volgen, download dan de App via de App/Play Store, dit formulier is niet voor u.

Plan een demo

Wij laten u graag alle ins en outs van de Omniom omgevingsapp zien tijdens een persoonlijke demo.