Inspiratie

Een terugblik op de Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD)

Wij waren erbij! De Landelijke Omgevingsmanagementdag 2021. De lustrumeditie waarbij we weer met zijn alle op locatie in Den Bosch bijeen kwamen om kennis te delen tijdens workshops en masterclasses, nieuwe connecties te maken en tot innovatieve inzichten te komen. Wij vertellen je er graag meer over in deze blog!

Begin de dag met koffie van de Gebaarista

’S ochtend vroeg waren de eerste standhouders al druk bezig met het opbouwen van hun stand. De een wat spectaculairder dan de ander. Van groene bouwhekken tot aan strakke banners en demo tafels waarop je zelf in een interactieve kaart de tool kon ontdekken.

Even later druppelden de eerste mensen binnen die rustig hun eerste rondje maakten langs de stands. Wat niet mocht ontbreken, was een vers gezet kopje koffie door de #Gebaarista. Bij de Gebaarista kon je op een scherm kiezen wat voor koffie je wilde, bijvoorbeeld cappuccino, en vervolgens liet het scherm zien hoe je cappuccino in gebarentaal bestelt. We kunnen niet zeggen dat dit altijd even soepel verliep, maar een leuk gesprek leverde het in ieder geval wel op!

Het Gooische reputatiematras tot aan het participeren met de Palingsound

Gedurende de dag waren er verschillende masterclasses en workshops met uitlopende namen en onderwerpen. Van het Gooische reputatiematras tot aan een open gesprek over participatiedilemma’s en pril participeren met de Palingsound. Het doel: kennis delen, een discussie starten over de invulling van het vak omgevingsmanagement in bepaalde situaties en samen tot nieuwe inzichten komen om te verbeteren en te leren van elkaar.

Even geen workshop of masterclass? Geen probleem! De hele dag door werden er interessante gesprekken gevoerd bij de stands of even gehangen op een van de banken in de grote hal. Grote kans dat je hier op de foto werd gezet door de twee fotografes, een kaartje naar je toe gehengeld kreeg door de complimentenvissers of verwend werd met een heerlijk, onmisbaar Brabants worstenbroodje.

De appel of de banaan

Tijdens de plenaire sessie werd door dagvoorzitter Dolf Jansen op hilarische wijze de dag aan elkaar gepraat en werden er verschillende sprekers uitgenodigd op het podium. Ook speelde hij een rol tijdens de papers & pictures ronde, waarin 3 deelnemers hun ingezonden stuk mochten presenteren, passend bij het thema: een open vizier. De appel of banaan was de grote winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs! De context: bepaal zelf welke ruimte er nog is en laat mensen daarin nog een keuze maken. Geef een kind dus geen keuze tussen snoep en fruit, maar laat ze binnen het fruit zelf nog een keuze maken welk stuk fruit ze willen. Een appel of een banaan dus!

De rijdende dj

De dag werd vervolgens afgesloten met een gezellige borrel waarbij een rijdende dj op een segway ons voorzag van een achtergrondmuziekje. Al met al een gezellige dag vol inspiratie, nieuwe gezichten en interessante gesprekken. Zeker voor herhaling vatbaar!

Plan een demo

Wij laten u graag alle ins en outs van de Omniom omgevingsapp zien tijdens een persoonlijke demo.