Inspiratie

omtrent Omgevingsmanagement

marek-minor-jutV-62S_tQ-unsplash

Wij waren erbij! De Landelijke Omgevingsmanagementdag 2021. De lustrumeditie waarbij we weer met zijn alle op locatie in Den Bosch bijeen kwamen om kennis te delen tijdens workshops en masterclasses, nieuwe connecties te maken en tot innovatieve inzichten te komen. Wij vertellen je er graag meer over in deze blog!

Wij waren met POM op locatie in Wieringerwerf. Hier heeft Vattenvall samen met netbeheerder Liander het grootste windpark op land in Nederland gerealiseerd, met in totaal 99 windturbines. Een interessant project met een grote uitdaging op gebied van omgevingsmanagement.

Komt er een bouwproject aan waarbij je gaat slopen en/of bouwen en zorgt dit voor mogelijke hinder voor mens en/of milieu? Check dan goed of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Wij leggen je uit wat een omgevingsvergunning precies is, wanneer je het nodig hebt en hoe je het aanvraagt.

Om jou te helpen in het volgen van de BLVC-systematiek, gaan wij in vier artikelen in op de vier aspecten. Met deze keer: Communicatie. We geven je een aantal handvatten die handig zijn bij het bepalen van de veiligheidsmaatregelen. Deze lijst is uiteraard niet volledig, maar geeft een goede denkrichting aan onderdelen waar je bewust bij stil moet staan.